Tuesday, February 1, 2011

:: Apa nak buat ni?? ::

Cuti weekend raya cina ni tak tau nak buat apa
amik cuti x hinggat samapi seminggu
last2 tersadai kat umah
nak g mana eh??
Melaka?? (Ala asyik2 Melaka jer)
PD?? (Apa yang ada kat PD tuh??)
erm...
Kota Melawati Kuala Selangor pon cam best...
dekat pon dekat....
Genting pon best... (tapi mesti ramai kan???)

Nanti lah...kena bermesyuarat dulu ngan en suami
mana nak g ni...
adoi ya...last2 check in kat sek 24 Shah Alam jer...
Rumahku Syurgaku... huhuhu

Permulaan 2011

Walla...
Bersawang lagi blog aku ni..
baiklah...saya berjanji, utk tahun 2011 ni saya akan selalu hapdet blog saya
walaupon tgh sibuk bebenor ngan keje..(haip! boleh ker cik wani??)

Hari tu 30 Jan 2011 bermulalah perjalanan hidup my best buddies as a wifey
(welcome to the club ya mek!)
heheh...
Selama 3 jam kami mencari umah (bukan umah pengantin yer tapi umah kawan yang nak join skali g weeding tu... bolehkah??)
alhamdulillah selamat sampai dekat kul 4 ptg...
siap kol tuan umah gtau kami on the way...ada lagi kan kendurinya? (sebenarnya nak tanya, ada lagi kan lauknya??) heheh
ni semua co-pilot punya pasal... x reti baca map! tau bising lapar jer... (sila salahkan co-pilot pada hari berkenaan ya)
kawan2 yang menunggu kami hari tu...maafkan kami ya! kami x sengaja lambat...huhuhu

sampai umah pengantin... kami bertiga orang yang terakhir...
ya...TERAKHIR ya... x ada sapa2 lagi kecuali kaum kerabat pengantin ajer...
tu la kesempatan yang ada untuk imbas balik cite 13 tahun lepas...
rindu beb...sangat2 rindu... (ada tak mesin waktu nak balik zaman dulu? Doraemon, boleh pinjamkan kejap mesin waktu tuh)....

ni kat bawah ni ada a few gambar masa kenduri Pn Azura Azhar... layan jer la yer...


With the bride... Pn Azura Azhar (Dah 13 tahun kami berkawan..alhamdulillah masih berkekalan)







Tuesday, November 30, 2010

:: Acchhoommm::

Walla... lamanya aku tak update blog... almost setahun...
maaf la kawan2...semangat nak berblog tu tak ada... tak ada feel
chewah... ni la dia keje pemalas...sekali hapdet mesti nak rumuskan terus...

tapi kali ni i nak cite ttg my operation la pada 14 July 2010 tu sbb rasa kalo tak tulis kat sini musti terkubur jer pengalaman tu and i notoce that operation is the best moment that i ever had before (giloss ker apa kan)...
tak la, masa tu lah baru kita nampak mcmana caringnya org2 yang menyayangi disekeliling kita...

Gini citenya...almost more than setahun setengah kawen, aku rasa tak sedap hati...
yer la, period tu kdg2 dtg...kdg2 x dtg terus... ada pernah 3 bulan straight tak berenti... bukan tak pernah usaha nak dptkan treatment...sampai g LPPKN tu dua kali... asik2 doc tu bagi aku pil hormon dan mula badanku naik berkati2...(yang tegur pon ramai)...tapi bila second time g tu, then doc ckp aku pre-matured monopus... dah aku tak pegi dah...aku angkat kaki cari doc lain...(gilos apa...mak aku pon tak monopous lagi, takkan aku dah kot)...

2nd option tu, aku cari la doc lain yang mmg pakar gyne ni...ada kawan kat opis aku suggest jumpa Dr Marsita kat PMC... sku nak g PMC mmg mahal, then aku decide nak jumpa dia kat Gombak Medical Center... Balik tu, ckp ngn en hubby... dia terus query, "kenapa tak buat jer kat PMC...kan panel saya boleh cover..." tetiba rasa sayang tersgt2 kali en hubby..heheh nasib baik la opis en hubby (TNB) cover...so lepas ni, setiap sen letrik bil TNB takmo la miss bayar...dia dah berjasa kat aku...heheh

so, 13 hb Julai tu, aku mintak leave untuk g check up... aku g sorang jer... mula2 jumpa doktor ni sangat takut yer...lebih2 bila nak masukkan kamera nak scan... bila scan, terus dia cakap " tgk ni yang... your blood was everywhere...ada cysts... retrovertal uterus... takpa2...esok kul 10 pagi masuk wad, kul 6.30 ptg doc nak operate...kenapa la lama sangat kamu simpan benda2 nih" dalam hati aku: WHAT!!!! OPERATE??? aduh biar betul? panel husband cover ker? Nasib baik la doctor ni sgt2 lembut...dia mmg coolkan aku sbb mungkin dia tau dari sudut kewangan dan emosi aku saat tu... dia bacakan doa , sama2 gengam tangan dan sama2 baca doa erta Bismillah Syifa... lepas tu, masa consultation, terus dia listkan lima benda yang dia nak buat... "This is 5 major things yang i nak buat...nak drill your tiub, nak drill your cysts and i nak betulkan your uterus..." aku yang mmg tgh shock ni terus ckp "doctor... i lay my life on your... doc buat la apa2 pun asalkan ianya terbaek untuk saya" "takpe yang... take is easy...it's just minor operation, just take only 1 1/2 hours jer... ttg cost, i belive that ur husband panel boleh cover...meh sama2 kita baca doa yer"... alhamdulillah aku sungguh lega... mlama tu jugak aku kena puasa (dan mlm tu jugak la tetiba tekak teringin nak makan Nandos...grrr)

Esokknya, en hubby cuti dan hantar aku ke PMC bangsar kul 9.30 pagi...sebelum tu, singgah opis jap sbb nak anyar surat doc kat my bos (short notice...ramai terkejut nak kena operate sbb tgk kat luar nampak ok kot!) aku mmg terawang2 la... memikirkan nasib badan hari tu... alhamdulillah everything goes smoothly dan kul 11 aku dah masuk wad.. bilik 2 orang (ok lah tu kan?!) en hubby balik dulu dan akan dtg ptg sebelum operation ngan adik dan mak aku. sambil2 tunggu doc tu, my officemate (Kak Elly ngan my beloved Kak Yana) datang...alhamdulillah terubat jugak sunyi nih... perut aku mmg dah cramp masa tu sbb mkn ubat nak stopkan bleeding... rasa nak meletop pon ada!

kul 4.30 ptg, pakar bius. Dr Jamsari pon dtg...dia bagi tau apa yang akan dia buat kat aku...huhu...seram bunyinya kan? Dia ckp akan bius aku secara epidural dan juga biuskan kat tangan aku...lepas tu dia bagi baju untuk dipakai masa operation nanti... tepat kul 5.30, nurse akan amik aku untuk dibawa ke Opration Theatere...dan aku makin2 lah cuak sbb aku sorang2.... mengira detik sampai kul 5.30, x ada sorang pon dtg...nak nanges pon ada...en hubby tersangkot dalam jammed dan aku makin tak keruan!

Sharp kul 5.30, nurse pon datang seramai 2 orang...aku cakap kat nurse tu "kakak misi, kalo tunggu lagi setengah jam boleh tak? saya takot la sbb suami saya tak sampai lagi..." nurse tu just senyum... "takpe puan... jangan risau...it's just small procedure...lagi pon, kami tak boleh tunggu sbb doktor dah tunggu..." Aduhai...bersabar lah hati...aku berserah jer la... sampai kat depan bilik ward tu, naseb baik cousin aku dtg (thanks mc sue)...tgk dia alhamdulillah aku lega sikit rasanya....

Tunggu kat OT tu sangat sejuk okeh! nampak la ada sorang tue disorong...aku makin kuat berzikir... ayat pon ntah bercampur2 aku baca...sbb takot punya pasal...hehehe...bila masuk jer OT tu, aku nampak ada 3 org nurse ngn Dr jamsari kat situ... dan dr pon mula memulakan langkah2 dan mnegisi jarum2 dengan ubat bius untuk mulakakan kerjanya... aku peluk nurse india yang ada kat sebelah aku kuat2...dlm hati, kuat2 aku baca Al-Fatihah...tak taulah nurse tu dengar ker tak... bila dia bius jer kat belakang aku, aku terus terkulai.... terus tak sedar apa dan pengsan dengan nyenyaknya.....

aku sedar2 aku dengar suara pompuan baca surah Ashabul Khafi... aku cuba bukak mata...aku dengar orang panggil..."Wani...bangun wani...you ok tak?" aku hanya mengangguk... "ok yang...it's great...esok doktor datang melawat yer..." aku angguk sekali lagi... rasa kejap jer pengsannya...

bila nurse sorong aku ke ward...aku nampak en hubby...thanks dear... muka dia bersalah sgt2 sbb tak temankan aku tadi... sampai aku kat bilik, mak aku tanya...mcmana? aku terus ckp " lapar...nak makan Nandos" (sah2 la sebulan lebih x dpt kan sbb kena pantang)...then aku nampak mak aku berdoa...mintak2 dpt la bagi dia cucu pompuan... Mudah2an...

tu la sedikit rentetan aku sepanjang mengalami situasi nak di operate... huhu...sori la..dah la lama tak hapdet, tetiba buat karangan SPM pulak...heheh... will updae my progress soon... I'allah

* Thanks a lot dr Marsita Mansor... it's really glad to be ur patient...
javascript:void(0)
*Happy bday en suami.... saya sayang awak!

Tuesday, December 29, 2009

:: Happy 1st Annivesary::





:: 25 Dec 09 (Jumaat)....Alhamdulillah...sudah satu tahun....rumahtangga kami masih mentah...banyak perkara yang perlu belajar lagi....moga rumahtangga kami di lindungi di bawah Rahmat-Nya...Amin::

Thursday, October 29, 2009

:: Tapah + Cameron Highlands, 24-25 Oct 09::

Minggu lepas kami g jalan2 ke Tapah...
member husband ajak makan buah kat dusun kg tunangnya...
so, kami dan pasangan en Shahril g la ke Tapah...
Malam tu cari tempat tido sampai ke Cameron...
Erm, alang2 leh bercuti sekali....hehehe
3 kali gak la berenti sbb aku muntah...
mabuk seh..sampai hari senin pon rasa mabuk2 lagi...
so x byk pic yang diambil sbb tak leh angkat pala...rasa pening jerk...











Thursday, October 22, 2009

:: Entri yang dibuat masa kepala tengah mereng...::

kepala ku weng...
kepala ku mereng...
kepala ku migrain...
aduh...thesis ku belum nampak bayang lagi nak siap...
bole ker konvo bulan 4 nieh...aduhai
naseb...naseb...

:: aku stress....!:

sajer aku nak datangkan balik motivasi nih....
layan jer la lagu nih...tetiba dengar dalam kete masa tengah jem, rasa berkobar2 plak...
hehehe

Gemuruh (Faizal Tahir)

Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pastikan terbukti nanti

Monday, October 19, 2009

:: Last Class & Final Exam ::

Tarikh : 17 Oktober 2009
Masa : 9.00 pg - 4.30 ptg
Tempat : UiTM Puncak Perdana













Tarikh : 10 Oct 2009
Tempat : Lab 3, UiTM Puncak Perdana
Masa : 4.30 petang
Keterangan Gamabr : With Dr AJ (the Dean)...thanks yer Dr sbb sabar mengajar kami yang memang ntah hape2 neh selama 3 sem...walaupon mula2 kenal mcm suka sergah2...but u mmg brutal okeh!!